Beskrivelse af bogen

Farlige kurver er en rigt illustreret biografisk roman om varietésangerinden Dagmar Hansen (1871-1959), der havde sin storhedstid i 1890’ernes forlystelsessyge København. Her blev hun med sine vovede kostumer og frivole optrædener forfulgt af skandalelystne journalister og fik i en periode politiforbud mod at optræde til trods for, at Frederik 8. var blandt hendes største tilbedere. Bogen bevæger sig mellem humor og drama, fiktion og dokumentar. 

Det er en farverig fortælling om den kvinde, som lagde krop og stemme til den pikante sang ”Oh Dagmar” / “Aa Dagmar”, der i en periode var så populær, at mange udlændinge troede, det var Danmarks nationalsang. Med Dagmar føres vi muntert gennem et stykke levende københavnerhistorie og ind i århundredeskiftets teater, revy- og varietéliv med en række af dets markante og sære skæbner. Vi møder nogle af tidens største, danske billedkunstnere, som Dagmar stod model for, og får indblik i periodens samfundsmæssige, politiske, teknologiske og religiøse strømninger. Foruden en rejse gennem datidens København, besøger vi nogle forskrækkede, danske provinsbyer, det elegante Stockholm, det Nansen-glade Kristiania (Oslo) og verdensudstillingens Paris.  Med sig i bagagen har Dagmar ikke kun sine vovede viser, pikante kostumer og hastigt voksende formue, men også sin korsetformede hvepsetalje, sine uimodståelige, buede ben, sit lysende smil og sine barneblå øjne, der synes at have en magisk kraft. Snart bliver alt dette – i forening med hendes uvidenhed og til tider overmod – dog skyld i, at hun forfølges af sladderglade pressefolk og ender i spændingsfeltet mellem ordensmagten og tilhængere af tidens herskende moral på den ene side og de forlystelsessyge københavnere – med kronprinsen i spidsen – på den anden side.

Bogen henvender sig ikke kun til læsere af skønlitteratur, men i ligeså høj grad til læsere med interesse for biografier, interessante skæbner, Københavns historie, tiden omkring år 1900, teater, revy, billedkunst og journalistik. Fortællingen er baseret på virkelige hændelser og er blevet til på baggrund af grundig gennemgang af datidens avisartikler, anmeldelser, interviews og fotografier samt omfattende research i div. private og offentlige arkiver.

Bogen om Dagmar Hansen findes både som ebog (ePub) og som stor indbundet bog i stift bind på 423 sider.

På udgivelsesdagen den 12. november 2021 ryddede bogen og Dagmar Hansen hele Politikens Bagside. https://politiken.dk/underholdning/bagsiden/art8466677/Oooooh-Dagmar
I udgivelsesugen fik bogen og Dagmar Hansen et dobbeltopslag i visen Villabyerne (Gentofte Kommune). https://ugeaviser.e-pages.pub/titles/villabyerne/327/publications/2083880961/pages/26